Сонце сипле променi

Галина Чехута
Сонце сипле промені на квітучі луки,
На дощами зрошені клени і дуби.
Пахнуть трави скошені краще, ніж парфуми,
У казковім озері плавають хмарки…

Чарівні берізоньки розплітають коси,
Кланяються сонечку прямо до землі.
Як яскраві зірочки, сяють чисті роси,
Ранок кожну крапельку пестить, як зефір.

Над квітучим килимом гул стоїть бджолиний,
Мерехтять метелики, наче у танку.
Над ранковим видивом лине спів пташиний,
Звуками блаженними вабить в даль п’янку…

Вся природа дивиться у блакить небесну
І радіє променям, що несуть тепло,
Спохватившись, молиться і журбу бентежну
Промовляє ангелам, щоб спинили зло…