Шлях да Сонца

Мария Мучинская
Як зразумець, што шлях да Сонца?
Не зблытаць зерне з пустазеллем?
Не манiць хiтрасцю ў балотца
З анёлам паўшым на вяселле?

Калi не топчуцца карэннi,
Павагу маюць бацька, мацi,
Тады нячысцiк шлях не зверне,
Парадак будзе ў роднай хаце.

Фальшывым золатам i срэбрам
Не вышываем свае сцежкi,
Духоўнасць авiвае скрэпай,
Квiтнеюць праўдай нашы межы.

Калi з павагаю да думак
Суседа, цэнiм разважанне,
Не цешыць гонар сваю дурасць,
Не рвецца патапiць ў дурмане.

Дзядоў традыцыi ў павазе,
Будуем дом на iх падмурках –
Шлях адшукаем ў хуткiм часе,
Сумота схлыне дзёнь панурых.

Калi гiсторыя ў пашане,
Як краю роднага карэннi,
Тады не зманяць шлях туманы,
Не станем мы чыiмсьцi ценем.