Иван Ярославов. Вечный сон. Рус. Бел

Максим Троянович
В полях земного бытия,
Где каждый - пилигрим,
Среди дорог блуждаю я,
Ищу в душе свой Рим.

Мой вечный сон - поля, поля
В искрящемся снегу,
Где чередою тополя
Куда-то вдаль бегут.

Строй тополей.Зачем в них я
Свечой в живом луче?
Как поминальная кутья -
Поля... Зачем? Зачем?


***

Вечны сон

У полі жыцця зямнога
Кожны - пілігрым,
Сярод дарог блукаю я нямнога,
Шукаю ў душы свой Рым.

Мой вечны сон - палі, палі
Ў іскрыстым снезе не сапхнуць,
Дзе чарадою тапалі
Кудысьці ўдалячынь бягуць.

Лад таполяў.Навошта ў іх я
Свечкай у жывым прамяні. бы пошта?
Як памінальная куцця-
Палі... Навошта? Навошта?

    Перевёл Максим Троянович