Артур Фрайман. Одолевают сожаленья. Рус. Бел

Максим Троянович
Одолевают сожаленья
что день проходит так
за зря
В цвету осеннего горенья
В печальный месяц сентября.

В вечернем зареве заката
В плену прекрасной тишины,
Чуть- чуть грустнее чем
когда-то,
Но в тех же ритмах новизны.

Уходят годы... и тревожно
Что может этого не быть,
Когда не встанешь, что возможно
Не сможешь новый день прожить.


***

Асільваюць шкадаванні
 
Асільваюць шкадаванні
што дзень праходзіць за дарма
Ў колеру восеньскага рання
За сумам верасня бы цьма.

У вячэрням полымі заходу
Ў палоне выдатнай цішыні,
Ледзь- ледзь сумней чым
калісьці, згода,
Але ў тых жа рытмах навізны.

Гады сыходзяць без прычыны...
Што можа гэтага не быць,
Калі не ўстанеш, што магчыма
Не зможаш новы дзень пражыць.

   Перевёл Максим Троянович