Эмили Дикинсон

Владимир Червяков 2
I have a Bird in spring
Which for myself doth sing
The spring decoys.
And as the summer nears
And as the Rose appears,
Robin is gone.

Yet do I not repine
Knowing that Bird of mine
Though flown
Learneth beyond the sea
Melody new for me
And will return.

Fast is a safer hand
Held in a truer Land
Are mine
And though they now depart,
Tell I my doubting heart
They're thine.

In a serener  Bright,
In a more golden light
I see

Each little doubt and fear,
Each little discord here

Removed

Then will I not repine,
Knowing that Bird of mine
Though flown
Shall in a distant tree
Bright melody for me
Return.

Весной   мой птах - во мне;
Пропел мне о Весне

Мотив.

Но лето, лишь, придет,
И Роза расцветёт -


Дрозд улетит.


Не буду я роптать:
Не зря уйдёт мой птах

В полёт.

За морем где-то он
Новей возьмёт шансон,

Вернёт.


И птах, и песнь скорей
Летят к Земле моей...

Мои.

Я сердцу прикажу,
- Спокойным будь,- скажу,

-Твои.

Ни скрепой ярких дней,
Ни золотом огней

Их не сманить.

Сомнений, страхов жуть
Тревожила  чуть-чуть.

Забыть!

И не к чему роптать,
Я знаю, что мой птах

Вспорхнёт,

И, песню обновив,
Светло обогатив,

Вернёт.