Нигэ сузарга? Булат Ибрахимгэ сатира

Сэйлэн Татарская
Эллэ каян кукрэу арасыннан
Фэрештэлэр тав(ы)шы сузылгач,
Хэм томанлы коннен хавасыннан
Анны жуеп, тынын буылгач,
Кулларынны куклэргэ кутэр дэ
Ярлыка дип сора Ходайдан,
Зинхар очен, мине гафу ит Син,
Туры юлга басам бу айдан, мин…
(“Кулларынны куклэргэ кутэр”Булат Ибрахим)

Бирэчэккэ алганынны белэ торып,
Эжэленэ кадэр нигэ сузарга?
Ходай биргэн икэн сина зур булэкне,
Баштан кирэк иман белэн узарга.

Гомер бетеп, инде Эжэл килгэч кенэ,
“Туры юлга басам ,-  диеп, бу айдан”...
Сон булыр шул, баш тишкэнче сэждэ китеп,
“Ярлыка!”-  дип сорау инде Ходайдан...