Кырык кон тоташ тош курэм Голусэ Батталга пародия

Сэйлэн Татарская
 

Кырык кон тоташтан тош курэм:
Кап- кара давылда калганмын.      ( “40 кон” Голусэ Баттал)

Кырык кон  бит, саташаммы,  бик тэ шомлы тош керэ?!
 Азабымны куреп эби, дога укып, ошкерэ.

Дом карангы. Кара болыт, имеш, кукне камаган...
Яшен яшьни, янгыр кебек, куктэн коеп, кан ага.

Кук кукри дэ, тынып ала. Котлар оча бераздан,
жан ачысы белэн тоташ озгэлэнгэн аваздан.

Кунелемне шомландыра котырган жил дулавы,
 Арасында ишетелэ ач бурелэр улавы...

Кыргый этлэр чинаша кук, сизенеп уз ишлэрен,
Давыл жиле алып килэ сасыган ит ислэрен.

Бер- ни курмим, эллэ кузлэр ачылмаслык эренли?
Кук йозендэ купме вакыт бер ачыклык куренми...
 
Кырык кон бит , саташаммы,шундый шомлы тош керэ?!
Эби янда, дога укып, ошкерэ дэ, ошкерэ.