Исле шигырьлэр Лэбиб Лиронга пародия

Сэйлэн Татарская
Хэммэ жирдэн шигырь исе килэ,
Шигырь анкый хэрбер тарафтан...

Гол-чэчэкле якты килэчэккэ,
Шигырь булып мин ул ыргылам!
(“Мэхэббэт турында шигырь» Лэбиб Лерон)

Шигырьлэрне кем дэ яза...
 Чукынып та кадалмый,
тик берсе дэ шигырьлэрен,
минем кебек язалмый.

 Кемдер яза пучтэк шигырь,
 Э кемнэрдер-  хислене.
Минекелэр анкып тора-
тик мин язам ислене!
 
Кем керсэ дэ йозен чыта,
теллэрен дэ  йоталар...
Кызаралар, буртенэлэр,
борыннарын тоталар.

Мина дисэ,  укшысыннар!
Исем китми хич кенэ...
 Шигырьлэрдэн анкып торсын
 миннэн килгэн ис кенэ.