Сангырау рифмалар. Булат Ибрахимгэ пародия

Сэйлэн Татарская
   

Ераккарак китеп баргачтын,
Иркенэеп хава алгачтын...
(“Томан тошкэн Казан каласына” Б.Ибрахим)

Сангырауга эйлэнгэчтен,
Тарттыра зур тегермэн.
(“Сангырау тартыклар” Б.Ибрахим) 

Шагыйрь атын алгачтын,
Шактый шигырь язгачтын,
Туган телне баетуга,
Уземэ бер юл ачтым:

Рифмалаша шигырь юлы ,
Сузне бераз бозгачтын-
Рифмасыз суз ахырына
“Ачтын” , “эчтен” кушкачтын.