Мiй Ангеле

Галина Чехута
Мій Ангеле, побудь зі мною поруч,
Так хочеться хоч трішечки тепла,
Зніми крилом мою надмірну втому,
Дозволь відчути міць твого плеча.

Сьогодні так багато зла у світі
В повітрі так і віє холодком!
Новини з дому все частіш невтішні,
Вже третій рік горить війни вогонь.

Мій Ангеле, присядь, побудем разом,
Помріємо удвох про щось просте,
Потішимось прощальним сонця сяйвом,
Нехай хоч трохи втихне серця щем.

Не будемо нічого планувати,
Хоча в душі –  багато сподівань,
Війна всі плани може зруйнувати,
Вже й так Земля змарніла від утрат.

Пронизує щодня жало безжальне!
Мій Ангеле, розвій безмірний страх!
Життя безцінне! Так, воно прекрасне!
Ну як спинити божевільний жах?