Денлелек. Фэнил Гыйлэжевка пародия

Сэйлэн Татарская
Гает конне син дэ алар белэн
Бер ук сафта басып торырсын,
Махмырлылар хэмер сораганда
«А-а-а-м-и-и-и-н!» – диеп,
Дога кылырсын...
(“Денсезлэр авылы”.Фэнил ГЫЙЛЭЖЕВ)

   Ибырайга кунак кайткан,
    Гает алды, кич иде.
    Ни дисэн дэ, шэхэр тугел,
    авыл "темный" ич инде!
    Клуб. Яшьлэр. Кучтэнэчлэр...
    Лыкынганчы эчелде.
   
    Бар да эчте, кунак кына
    Бер тамчы да капмады.
    Кыстый-кыстый сыйлап йорде,
    Берэуне дэ какмады.
    Кучтэнэч мул, бары елга
    Булып кына акмады.
   
    Махмыр баштан ничек кирэк
    Уздырдылар гаетне.
    Бар сэрхушне "тетэ" мулла,
    "Пэйгамбэр!"-ди аекны.
    Мулла белэн Фэнилдэн тыш
    Ботенесе гаепле......