***

Сэйлэн Татарская
Икейозле болыт,икейозле кояш...
Икейозле жэй дэ,кыш та бар,
Икейозле икэн куштаннар...
Тэрэзэлэр икейозлелэр,
Икейозле тугел козгелэр..
(“Икейозле”.Рифат Сэлах)

Ми;а  бар да- икейозле.
Ботен сэбэп- кузлектэ....
Ике йозлек булса икэн,
Кесэдэге йозлек тэ...

Барсын курэм икейозле..
Икейозле штан да,
Эйлэндереп киям шуна
Эч яктан да,тыштан да.

Икейозле шапка,куртка,
Икейозле –биялэй,
Оекны да юып тормыйм,
Эйлэндерсэн - киелэ.

Икейозле кулмэк ,трусик,
Икейозле майка да,
Русча эйтсэн, кирэк тугел,
Стирка да ,мойка да.

Сирэк –мирэк кайтып килэм,
Авылга сумка асып.
Керле кием оелеп ятса,
Оеклар торса басып.