Сез белмисезме?. Булат Ибрахимгэ пародия

Сэйлэн Татарская
   
“Язылмыйча калган куп сузлэрне
Язда язып була.....
Ярым коры салкын жир остеннэн
Вак чуплэрне жил куып килэ...
Урманнарда эллэ карга елый,
Эллэ куке колэ... (“Яз”.Булат Ибрахим)               

Язылмыйча калган чуп-сузлэрне
 Язсан-язып була:
Корэк юкта ,эйе,  энэ белэн
Кое казып була,
Арба ватып мичкэ  яксан- утын,               
Каксан –казык була,
Йомырканы сытсан- эрэм чеби,
Капсан-азык була,               
Кызлар белэн кич утырсан-савап,
Ятсан-язык   була...
Тозсыз сузне ,язам  дисен икэн,
Тагын язып була:
Энэ! Урам буйлап яшь тавыкны
Этэч куып килэ....
Мин язганнан нигэ карга елый,
Нигэ куке колэ?
Сез белмисезме?