Хэр чорнын уз дахи шагыйре

Сэйлэн Татарская
Бер тэнкыйть мэкалэсен укыгач.

Сиксэненче еллар дахи шагыйренэ,
Татар куя хэйкэл- мэрмэр таш.
Э исеме анын бик тэ янгырашлы-
Фэйзуллинхарисрэхимгаташ!

Уз дахие инде ике мененченен ,
Мохерен сукты инде рэис!
Ул исем дэ бик тэ матур янгырашлы-
Зэйдулламоратлеронлэис!

Тагын, дахи шагыйрь усеп килэ икэн,
Сер итеп эйтте Гэрэй Рэхим,
Бик тэ матур янгырашлы бу исем дэ-
Рузэлшэехсэлахибрахим”...