Кем кемнекен чэлдерэдер. Сатира

Сэйлэн Татарская
Мин куклэрдэн сине сорап алдым
Яратырмын йэрэк талганчы.
 (“Мин куклэрдэн сине сорап алдым”. жыр, Оксана Дмитриева)

Мин куклэрдэн сорап алдым сине,
Куклэр мина сине юллады…
 (“Мин куклэрдэн сорап алдым сине,”Рэйсэ Абдуллина)
...
Жылы инэ бары синен тонык наздан...
Эгэр калса мина ятлардан...
Яратырга сине ярамый!..
(“Яратырга сине ярамый!.”.Лэйсэн Низамова)
...
Купме генэ уйлап мо;ламсам да
Яратырга сине ярамый
(“Яратырга сине ярамый” жыр.Раиф Салихов)
...
Кем кемнекен “чэлдерэдер". Сатира

Шигырь яздын хэм жибэрден
Син куклэргэ язманны...
Хэбэр килде: “Урлагансын ,
Башка автор язганны”.

Чит авторнын шигырь юлын
“Чэлдерергэ” ярамый!
Кем кемнекен “чэлдергэндер”,
Ярамыйга карамый?!