Мэжучилек колы

Сэйлэн Татарская
Ала атлы юл тэнресе
сон сабырым бер саплам
сакла мине чагыр кузле
ай шаукымыннан сакла
...
"ак сулышлы су тэнресе
ят сусынымны кандыр ( “?”Йолдыз Миннуллина)

Яшь шагыйрэ, сойлэп тора уз шигырен:
“Мэжусилек, имеш, анын сенгэн канга”...
Кунелемнэн мин дэ шунда уйлап куйдым:
Ахры, жен, дип, оялаган ошбу жанга...

Хэрбер жирнен табына ул уз рухына,
Имеш, анын хэр жирдэ уз тэнресе бар...
Юкса, энэ, эллэ кая барасы юк-
Урысларнын почмак саен тэресе бар.

Белэ торып, бер Аллахыдан ваз кичэле!
Димэк инде син тэмугъта утын гына...
Иманынны саталгансын икэн потка,
Бар да инде, шул почмакка, чукын гына...