Тезмэ сузлэр. Булат Ибрахимга пародия

Сэйлэн Татарская
Буыннардан килгэн тэнсез кузлэр.
...
Алмагачтан кем озелде ин беренче булып,
Кем тугелде чилэклэрдэн,чиктэн ашып тулып?
...
Курку белмэс мылтык, комда калып,
Заман белэн якалаша.
...
Киткэн жаннар килэ, китэ, куккэ аша.
...
Артык хэрэкэтчэн машиналар килэчэктэ безне ашар алар,
...
Осте-остенэ яткан сузлэр “Кара квадрат” була язган.
(“Безнен эзлэр” Булат Ибрахим)

Каян тапкан  мондый сузлэр- “тэнсез кузлэр?...”
Эйтсэм эйтим, шигырьме бу-  “Безнен эзлэр”?
Берберсенэ яткан купме кара эзлэр-
Бер мэгънэсез очсыз, тозсыз тезмэ сузлэр!