Дахилык

Сэйлэн Татарская
Шигыремдэ черкилэрем филдэй,
Арысланнар- песи сынары.
Ишек алдындагы тавыкларым
Боркет сыман оча югары.

Шундый эсэр яза алырмын дип,
Кем сон эле, имеш, юраган.           (Фэнил Гыйлэжев.)

Шигырьлэрдэ горлэвектэй хислэр ага кунелемнэн,
Э мин сабын куыклары кабартамын кубегеннэн.

Нэрсэсе бар? Куык ореп кабарту ул- мэтавыкмы?
Боркет итеп кабартам да, очырам мин  бар тавыкны...

Фил кабартам, тотам да бар чебен- черки ишелэрдэн,
Дахиларны кабарталам чиле- пешле кешелэрдэн.

Йэ, кем шундый боек эсэр яза ала, минем кебек?
Эллэ инде мин узем дэ дахи инде, Ленин кебек?!