Котеп, илхам килми торса. Пародия

Сэйлэн Татарская
“Мин- буре”.Рузэл Мохэммэтшин.
“Минем канда ана б;ре улый.Улый айга карап»….Лилия Гыйбадуллина.
“Песи булсан иде хэзер” Марсель Галиев.
“Мин татар тычканы” Роберт Миннуллин
“Чучка тугел микэн без?” Золфэт

Котеп, илхам килми торса,
                тонлэ-
                шигырь- мазар очен ,
Кай шагыйрьлэр, хайваннарга
                эйлэнэлэр, язар очен.

Энэ, парлап,  ике буре,
                улап тора, Айга карап.
Мендэрендэ песи ята,
                остэлдэге майга карап.

Бер боеге кукрэк кага,
                “Мин татарнын тычканы!”- ди.
Икенчесе шик белдерэ:
                “ Эллэ- милли чучкамы?-ди.

Тагын кемнэр илхам эзлэп,
                шигырь белэн женлэнгэндэй ,
Торле хайван килбэтендэ,
                йорер тонлэ, эвермэндэй?
Ps: эвермэн- убыр, оборотень