Время и ответы

Ана Величкова
 
                Болгарский
                Мир и Люди



                ВРЕМЕ  И  ОТГОВОРИ

                Слънцето се скрива
                зад планинския рид.
                Денят си отива
                спокоен на вид.
                Нищо добро не стана
                и през този ден -
                войни непрестанни
                и свят покрусен.

                След векове мрачни -
                едно и също.
                От световни палачи
                зависи насъщното.
                Хляб, въздух... - живот
                ще има ли занапред
                или безчовечен ход
                и опасен нов ред?

                А Времето върви,
                за миг не спира
                и отговори безстрастни,
                макар и късно, намира...

                Ана  Величкова