Э мин узем кемнэн акыллы? Ленар Шэех шигыренэ паро

Сэйлэн Татарская
Миннэн акыллырак кешелэр бар,
Э мин узем кемнэн акыллы?
Кара тонне ярып,кара коздэ,
Сократ узе гуя чакырды.
...
Элмисактан Сократ тавыш бирэ
Таянырга, диеп, кемнэргэ?!
(“Язу карасыдай кара тоннэрдэ” Ленар Шэех)

Мин акыллы, кемнэн акыллырак,
хэм ни дэрэжэдэ акыллы?
Белэсеиде, нинди  улчэу белэн
 Улчэп була минем акылны?

Ринат* абый, барып элмисакка,
Боек Тукай белэн гапъ корган.
Зиннур**  абый , исэ, Пушкин хэтле
Пушкин белэн  шампан аттырган...

Шундый уйда, мине кара тондэ,
Уз янына Сократ чакырды.
“Эйтче,-  дидем, безнен арабызда
йэ, кайсыбыз ин- ин акыллы?”
(Сократ, никтер, минем соравыма:
“Син- жулэр!”-дип мина акырды).
Ps:Ринат* Харис, Зиннур** Мансуров