присвята В. Квасновському на укр. яз

Любонька
Як Вам, пан Василю, там живеться,
в зАсвітах, в обіймах тихих снів;
там, де благодать потоком ллється,
янголів небесних чути спів;
де немає сліз, ні бід, ні воєн;
в місці, де ненАвисті нема?..
Хто любові Господа достоїн,
той безсмертя з рук Його прийма.

За життя Вам, друже, пощастило,
досить бо таланту Бог вділив,
щоби  с л о в о  на добро служило,
промінь віри у серцях горів...
Варті Ви такої нагороди
за літературні всі труди,
як співак незламності й свободи...
В "Нашім слові" й Ваші є сліди.

Будемо ще довго пам'ятати
влучні тези мудрих настанов;
як навчали якісно(!) писати,
а не кількість гнати стрімголов.
Справжній син на своїй рідній мові
стільки творів Неньці присвятив!
Скільки в них пошани і любові!
Волі й долі їй лишень просив.

Ви, як кажуть, вже - "на правді Божій";
неосяжний космос наокруж...
Вічність зоряне встеляє ложе
для духовно зрілих творчих душ.

02/03/2024/