***

Ломтева Инга
Вони зустрілись в день його чотирирічча.
Вона ризикувала, адже він дитя
Це здивування на його обличчі:
І слово до питання:"Це моя?.."
А батько гордо клав дольнь на спину 
І жестом лагідно відповідав:
Він долю дарував сьогодні сину -
Він скрипку синові сьогодні дарував.
Вона, як мале кошеня, до шиї плигне
І звуками лоскоче і когтить...
І хлопчик посміхається промінням:
Вони зустрілись - ось чудесна мить.

А далі тільки терени  навчання
А далі - звуки риком, як хижак,
Лякають...і батьківськеє втручання
Відбитком болячим коркує знак...
І страх являється, і загоняє в кут
А поруч тільки скрипки тіло...
Дитяче серце змотує у жгут
І в ньому ніби вже немає сили...
Болить щоденно голова і серце?
Дитячі пальці сплачують   ціну
І ноти, де завмерло в часі скерцо
Вже відчувають дивну дивину:
Пробудження, бо чують - майстер буде
І згодні дещо років почекать
Вже скоро всі оточуючі люди
Волітимуть йому  аплодувать.