Whistleblowers Вперёдсмотрящие

Лариса Изергина
Abstract: Social Studies: Anxious neighbours vs philistines. (An invective. From the “English bottle”, “Philistines’ ways”, “Chronicles of the troubled times” cycles. The author’s interlinear translation into Russian.)

Whistleblowers 
by Larissa Izergina

Whistleblowers are the first
to stir this world right from the blue.
You can’t foresee the buzz and burst,
they are aware of, catching the clue.

They may be foolish or may be clever –
seen from afar by the common locals.
But once they’re gone, then comes the fever...
being aware, you still can’t focus.

Apr 3, 27, 2024

Аннотация: Обществоведение: Беспокойные соседи vs обыватели. (Инвектива. Из циклов «Английский флакон», «Обычаи обывателей», «Хроники мутного времени». Авторский подстрочный перевод с английского.)

Вперёдсмотрящие
Лариса Изергина

Вперёдсмотрящие первыми
сигналят этому миру прямо на ровном месте.
Не можете предвидеть гула и взрыва,
которых они ожидают, улавливая подсказку.

Они могут казаться глупыми, а могут умными,
как на расстоянии о них судят соседи обыватели.
Но стоит им уйти, тут-то и ударит жара...
уже всё понятно, но вы не видите сути.

3, 27 апреля 2024 г.