Щиъранын алтында бир Истанбулум вар

Арзу Алхан
Щиъранын алтында
Бир Истанбулум вар.
Коджаман гюзэргях
Ки "Э-беш". Отогяр.

Анкарая гидэр
Вея йолджу эдэр.

Кыш касыргалары
Хич шефкатли дегъиль.
Дёкюльдюгъю дары.
Эски читлер мегъиль.

Бегонвиль.

Фераджели баян.
Пантолонлу бейлер.

Даяныр капына
Севиленин бейи.
О заман хазырлар
Эщлер йени чейиз.

Беш-йюз-Тэ гечийор
Ве дэ йюз-отуз-Се.
Якачык калкыйор
Сабахлейин ище.

Окулун каршысы.
Бир чичекьчи кадын
Тюрбанлыйды кышын,
Эльбисэли йазын.

Бир чичекь сатылды:
Кырмызы цикламен.
Кеди мырылдады,
Уьч кёпекьтэн гидэн.

Йерлилер йюрюйор,
Кимиси намаза,
Кимиси ичийор
Ракыдан бирая.

Йылбашы, Рамазан
Ве Курбан байрамы,
Кандиль геджелери,
Догъум гюнлеримиз.

Хепсини беклерим,
Северекь кутларым.
Ве гюзель хедийе
Кендиме алырым!

Щиъранын алтында
Бир Истанбулум вар.
Мазылар, чынарлар,
Чам, кестанэ, кёкнар.

***

10 Оджак 2024 йылы, 21:17, чаршамба.
Истанбул щехри, Тюркийе. Анадолу.
Эвим +13°С (согъук).

Асьйа кытасынын импараторичеси
Арзу Алхан.

(Я-Чжоу-Хуан-Хоу А-Хун-Хан)

***

Илюстрасйон: беним чалыштыгъым йагълы боя таблом "Мави кушбурну. Бубунишума ададыгъым." (2023 йылы, Истанбул, Тюркийе).
Бу таблому, Тюркийенин 2020-ли йылларынын симгеси олмайа тайын эттийдим.

***