Исках

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Исках...
Един спокоен ден
под пролетното слънце
и късичкият дъжд
на подранило лято,
ден, спуснал щори зад
рехави облаци,
опъстрили с сенки
баира с цветя.
Ден, окъсил старите версии
на отминали пролети
и изтръпнал от красота...
Просто ден,
с маса на шарена сянка
от бадем и липа,
някоя и друга муха,
питие, подкрепено с салатка
и безалкохолна напитка
със лед.
Ден,
за деня...