Мяне натхняе толькi неба...

Юрий Боровицкий
***
Мяне натхняе толькі неба:
З ружовым шэрае плыве.
У ім заўсёды ёсць патрэба,
Пакуль зямля не пазаве.

Яно з ружовасцю, дзе захад,
З блакітам, дзе на поўнач лёт.
Цямнее на сасновых лапах,
Сінее, як палярны лёд.

Заўсёды ў небе ёсць патрэба,
Пакуль зямля не пазаве.
Мяне натхняе толькі неба
Ў бясконцай яснай сіняве.

25. 04. 2024 г.