Шумит-шумит клён

Семён Вексельман
    ШУМИТ-ШУМИТ КЛЁН

     Шумит, плачет старый Kлён.
     Гибнут бури, ветры в нём.
     Скрой же боль мою и страх
     О погубленных мечтах. 

Кто мне слёзы скрыть поможет,
И судьбу мне верно сложит?
Кто мечты мне растревожит,
Чтоб от счастья - дрожь по нежной коже!?! 

        Припев.

Кто мечтою ввысь поманит,
Кто ладони мне протянет?
Кто любовь мне ту подарит,
Что двоим нам в мире тесно станет!?!

                Февраль 2023. Хайфа.
   
--------------------------------------------------

     ШУМИ-ШУМИ ЯВОРЕ

   Шуми, шуми Яворе,
   Криеш бурни ветрове.
   Криеш болка и тъга
   По изгубена мечта.

Кой сълзите ще ми скрие
и съдбата ще изтрие?
Кой мечтите ще събуди,
че от болка щастие се губи.
 
     Припев.

Кой мечтите ще запали,
да протегне топли длани?
Кой ще вземе любовта ми,
че за двама малък е света ни.