Мае валошкi ужо дауно ссiвелi...

Юрий Боровицкий
***
Мае валошкі ўжо даўно ссівелі,
І я сівы, як вішня - у мароз,
Ды круціць дні мой  лёс, як каруселі,
І тушыць іх, як рэшткі папярос.

У днях маіх і конікі, і лодкі,
І зубры, і вярблюды - карусель,
І згубы, й нечаканыя знаходкі,
І ранішняя сцежка - у расе.

Пакуль яшчэ сціскае сэрца песня,
Пакуль душа за Беларусь шчыміць,
Хачу я піць і сум, і лівень весні,
І, як валошка, сінявока жыць.

23. 04. 2024 г.