Серед трав...

Николай Бакуринский
Серед трав, поміж покосів
Заблукали мрій сліди
Що не бачили ще й досі
Життєдайної води.

Тут виблискують сапфіри
У краплиночках роси
І лунають капонірів
Різнобічні голоси.

Полониною вівчарик
Кволо плентається сам
І підсвічує ліхтарик
Алілую небесам.

Десь у щебеті пташинім
Ледве чути поклик гір
На віддаленій вершині
Вишиває капонір.

Край роздолу наречені
В черемшиновій фаті,
А до столу є свячені
Паски, яйця золоті

Молоде вітає літо
Вже досвідчена весна
І занурює у світло
Все навколишнє вона.

      <23квітня2024>