Шо робыця там в небесах?

Васыль Брыль-Кобзар
Хтося ж ходыть по головах

Божэ-Божэ, взгляни на меня!
Я рыву ужэ прамо аж.
Ибо вездзе вжэ идэ война.
А я, ах, но у Дзэновы в няньк.

Вышлы грошый, моя мамань!
Я бо вота уж счас на свадьб.
И но хтося рывэ, бы кабан,
Да про то, шо Украйны ныма вж.

Чы то мы породылы вовка,
Шо зжырае уси мяска.
Чы а ны ныякы пынькы
Ны лизлы на москалив?

– Ах, да мы нефтиё залылы
Вашы головы чы збанкы! –
От шо вякае некый князь.
Сонцэ! Дай сылы щэ нам!