Наголоси

Петр Скорук
«Є злочини гірші, ніж спалювати книги. Наприклад – не читати їх» – Рей Бредбері.
             
Я дописався. N книжок і N років.
Родилка - зранку у три миті рівно.
У чердаку, у муках різних голосів,
які звучать у голові небагатослівні.

Я хлопчик з «могильовчика». Вплести
був здатний ставить кому після слова, -
незрозумілим став я, дивний між людьми,
живе у темряві незримий власний образ схову.

Отож книжки при мені. Слово - мій батіг,
у слові наголос ніхто не хоче вставить.
Але ізнову мені чується вві сні
не голоси – поезії співання передчасне.


- «ДАЛЕКІ ВІДГОЛОСКИ МАЙБУТНЬОГО», 1994-2024 р.р.