Моi пiснi

Елена Гешко
Мої пісні

Напишу я рядочки пісень,
Ніжно їх заплету в віночки:
Свої вірші пишу щодень
Для синочка свого й для дочки.

Я словами опишу дні,
Помережу рядками долю.
Знаю: мамині щирі пісні
Діти візьмуть в життя з собою.

І нехай в тих рядках цвіте
І весна, і прекрасне літо,
Хуртовина нехай мете,
Осінь щедра, дощами вмита.

Всі слова для моїх пташат
Я складу у рядки найкращі,
Доля щоб зацвіла, мов сад,
Щоб життя не заходило в хащі.

І матусі моєї пісні
Я новими продовжу рядками,
Дітям їх передам повесні –
Святим стануть вони талісманом.

Діточки хай підхоплять її,
Пісню щиру мою материнську,
Хай допишуть рядочки свої,
Ну а потім – повернуть дитинству.

Пісня птахом вита в небесах –
Моя доня її вже здіймає.
Хоч матуся моя вже в літах,
Та онукам он пісню співає.

І життя хай по колу біжить:
Знову весни і зими знову,
Пісня роду не згасне й на мить –
Мама дітям дарує мову.