Ранкова тиша

Галина Чехута
Ранкова тиша! Радість і блаженство!
Святі безмовні миті торжества!
І лиш птахи насвистують натхненно
Та сонцю усміхається весна.

Буяють мрії в подихах природи
Про спокій на збентеженій Землі.
О, як вона змарніла від тривоги
І підлої, злочинної брехні!..

Ось сонця промінь падає на трави
І пише кольорову акварель,
Повсюди розсипає срібні стрази
І розливає ароматний ель…

Лунають всюди воскресіння гами,
Природи привітальний реверанс*!
Спішу назустріч дню, вбираю чари
І серцем відчуваю ренесанс*.

*Реверанс – (образно) поважний поклін із присіданням
*Ренесанс – (тут) відродження, піднесення, розквіт нового дня.