Саксофон й акордеон

Вячеслав Шикалович
           *        *        *

А час, як на крилах летить, не повернеш,
Бо він незворотний – про тебе й про мене…


Саксофон й акордеон
Тут, на Пушкінській, де липи,
Тихо грають, наче схлипи –
Душ їх, піднебесний сон.

Десь далеко відлетів
Час – топтав ці тротуари,
Лиш писати мемуари –
Про реальність в війську днів…

… А було лиш двадцять два.
В цьому Домі офіцерів,
Шістдесятих ще, в манері,
Я на сцені тут співав…

Воля й мужність на зорі,
Службу як назвати раєм?
В підсвідомості, за краєм,
Саксофона плач, в порі…

В’ячеслав Шикалович
14.07.2011р.– 19.04.2024р.