З душею наодинцi

Галина Чехута
З душею наодинці так комфортно
Вслухатися в мелодії життя:
Звучать вони то радісно, то млосно,
Прискорюють моє серцебиття.

Як дихається легко в тихім гаї!
Ловлю потік проникливих натхнень,
Вбираю чари тиші, ніжні барви
І сонце, що у росах виграє.

Запитую свою бентежну душу
Про злигодні у рідному краю
І чую, як сумують ноти блюзу,
Здається, що сльозами упадуть…

Як хочеться в минуле повернутись,
У ті часи без горя і війни,
Літам своїм привітно усміхнутись,
Відчути силу зморених вітрил!..