Лаима Дебесиуниене. Хир Судбине

Веселинка Стойкович
Прихоть Судьбы
Лайма Дебесюнене
http://stihi.ru/2022/01/09/4150 

Между нами не будет любви –
Мы давно равнодушны друг другу.
Наша встреча – лишь прихоть Судьбы...

Решено – собеседники мы,
И сказать что-то важное надо,
Но молчим и слова не найти...

Лишь внимательный ласковый взгляд
Разгадает все дивные тайны,
Но отравит сердца, будто яд...

Только страсти и жизни пути
Не сольются в большую дорогу –
Наша встреча – лишь прихоть Судьбы...


Препев на србски језик Веселинка Стојковић

Лаима Дебесиуниене
Хир Судбине

Међу нама не може бити љубави –
Међусобно одавно смо равнодушни.   
Сусрет наш – само – хир је Судбине...

Тако је – сабеседници ми јесмо,
И да кажемо би нешто важно,
Али ћутимо и речи не налазимо...

Посве проницљив нежан поглед
Разоткрио све би тајне дивне,
Али и срца наша отровао, као јед...

И да – страсти и путеви животни
У пут јединствени не би се спојили –
Сусрет наш – само – хир је Судбине...


2. варијанта
Лаима Дебесиуниене
Хир Судбински

Међу нама не може бити љубави –
Међусобно одавно смо равнодушни.   
Сусрет наш – само – хир је судбински...

Тако је – сабеседници ми јесмо,
И да кажемо би нешто важно,
Али ћутимо и речи не налазимо...

Посве проницљив нежан поглед
Разоткрио све би тајне дивне,
Али и срца наша отровао, као јед...

И да – страсти и путеви животни
У пут јединствени не би се спојили –
Сусрет наш – само – хир је судбински...