Ля чого мы гондэ

Васыль Брыль-Кобзар
И ВОТ Я ТУТ ГОНДЭ
Всё ужэ наладыв ж.
И оно осталось
Трахнуты пынькам шо.

…Вот вона яка пак,
Жэнька гэта хвайна!
Я узев но паньку
Да й ий на кроватку ш.

Да тут радом ж хтося.
И я, да, вжэ добрый.
Да ш, ну, пошов бы?
Да ны хочэ той друг.

Дид бо чы я вжэ, ох,
Шо вжэ ныц ны хочэ.
И в астрале но, ух,
Шэ посля сырков.

От как пополуднав!
От пойив как в трутний.
И на зуб ны цюкор
Ны попав а ныц.

Так шо ростягайся-к
И дрымлы но, Васька.
Хай усё протравытьць.
Шоб потом кудысь.

Эх, а шо ж шэ сныцьця!
В новых нагавыцях
Я дывлюсь во в кныжку,
Шо дочка татку.

И вона богата:
Шэ во, кажэ папка,
Кныжычка чырнявка,
Положы ля путьк.

Значыця, я в прошлым?
Чы то то, шо будэ?
Да, готовымсь туткы
Будучынь святнуть.

...эх, а по дорожцы
Ножкы да жоночы.
Вэчор був нычогый ж.
Чы чудесный унь?