Алилей цудоуна цвице. На белорусском языке

Наталия Лурье
Алілей цудоуна цвіце,
Ззяюць рыжыя пялёсткі.
Як сарока  на хвасце
Носіць  радасныя звесткі,

Так цёплы чэрвень носіць
Водар - лілеі белай, бэзу.
Заботлівы гаспадар косіць
Траву у зялёным лесе.

Так любіць чэрвень цёплы
Кветкі - рамонкі і  валошкі.
На небе памытым вясёлку
На бярозе зялёнай брошкі.

Пящотны вецер лащыць
Каласкоу зялёных ніву.
Ціхай  ракі плёс бліщыць
Над вадой схілілась іва.

Лілею белую на хвалях
Калыша вецер закаханы,
А тая — прыгажуня краля
Красуецца нібыццам пані.

Навальніцы хуткай подых
Загоніць пад дах драуляны.
Каляровая вясёлка потым
Раскінецца над палянай.