Галиция - страна мечты

Лесь Украинец
Галичина - омріяна країна,
Крамниць столиця і книжковий рай,
Ісусу Слава! - Слава Україні!
Високий Замок і старий трамвай.

В кав'ярні кава, у "Реберні" ребра,
В "Криївці" пиво, сало і часник,
На Площі Ринок пам'ятник Шевченку,
Франка погруддя теж неподалік.

В крамницях вишиванки, сувеніри,
І шоколадні вироби смачні,
У ресторанах страви і гарніри,
Вареники, сметана, деруни.

Бруківка - міста Лева візитівка,
Немов на бринзі від сітки сліди,
По ній ходила Леся Українка,
По ній колись гуляли я і ти.

Тут опери, костьоли і музеї,
Із ратуші чудовий краєвид,
І люди тут привітні і веселі,
У Львові неповторний колорит.

Тут люди європейського гатунку,
Суспільство незалежних громадян,
Висловлювати здатні власну думку,
Як наш король Данило заповідав.

Розтанули сніги на полонинах,
Трембіти у Карпатах загули,
Галичина - частина України -
Родючої і щедрої землі.