Блюз Того, Хто в Натовпi на Самотi...

Юджин Папуша
https://www.youtube.com/watch?v=FxR4EY1yoXA
Floyd Lee. Mean Blues               

....................................Ксенії

Без кисню та в одній сумній самотності,
я йшов на свій духовний Еверест...
Для чого ж ти, як Муза Творчості,
несеш оцей зі мною тяжкий хрест?

Скажи мені, моїй Душі Супутниця:
Навіщо ти припала до мене?!
Що ти знайшла в мені, Розумниця ?
Могла б знайти щось менш складне...

Зі мною бути, як життя з Вітчизною!
Вона, мені, неначе і рідня...
Та  відкидає всіх  з харизмою...
Така любов  - суцільна маячня!

Мабуть, мені ти Долею відзначена,
якщо зі мною вибрала цей Шлях...
Палити там свічки присвячена,
де я любов твою нотую  у віршах...

Криштальний Кубок злющої Самотності
на стіл мені поставило Буття...
То як йому того не хочеться -
допивши, я його розбив к чортям!

Шлях до зірок проходять з болем тернами…
Життя з Поетом доля непроста:
То муки пошуку з натхненнями...
То пошук чистого листа....
То болі грому з одкровеннями...
То ввись, піднесенням з хреста…

***
Cambridge, UK