Дамбасларда бергэ сугыштык

Фаттахова Рузиля Рашидовна
  Мылтыклар алып иннэргэ салгач
  Бергэ булырга суз куештык.
  Эфиоп,Хан,Суран  аяк терэп
  Дамбасларда бергэ сугыштык.

  Море,Туктар,Лепила мэнге дуслардай
  Бердэн булды барган юллар.
  Сызлау белмэдек индэ ташыдык
  Яраланса да безнен куллар.

  Куклэрдэн яуса да утлы шарлар
  Добрый,Хирург алга бардык.
  Бердэм булып яши белгэнгэ
  Авылларны саклый алдык.

  Диксон,Лев жинеулэр якынайтып
  Дроннар очса чупли торды.
  Коне-тоне Градлар туктамады
  Дамбасларда дошманны урды.

  Данди,Знахарь тугел улларым дип
  Кочып алсын ана баласын.
  Буген Док,Рус,Татарин,кем белэ
  Алга барып нилэр табасын.