Владимир Хотин 1. Сенокос. Рус. Бел

Максим Троянович
За транжирой тучею
дождик полосой.
Размахнусь певучею
вострою косой.

Ты звени, коса моя.
пой, не умолкай!
Залился румянами
соловьиный край.

Окоём расцвеченный,
спелых нив прибой...
Навсегда повенчаный
я с твоей судьбой.

В сердце звонов радуга -
ни к чему слова!
Падает и падает
под косой трава.

 
***

СЕНАЖАЦЬ

За мантачом хмараю
дожджык паласой.
Размахнуся стараю
востраю касой.

Ты звіні, каса мая.
спявай, не змаўкай!
Заліўся румянамі
салаўіны край.

Кругагляд расквечаны,
саспелых ніў прыбой...
Назаўжды павенчаны
з тваім лёсам, твой

Зноў вясёлка пяліцца -
кругам галава!
Валіцца і валіцца
пад касой трава.

    Перевёл Максим Троянович