Чаму ж?

Воронова Лилия
На сэрцы камень,
Душэ так цяжка.
І сонца знікла,
Святло пагасла.

Чаму ж так людзі,
Сварыцца сталі?
Няўжо ж за пазухай,
Камяні трымалі?

Чаму ж не сонца,
Чаму ж не зорку?
Ад іхняй ношы,
Стала мне горка!

Чаму з дабром,
Няйдуць у хату?
Сняданак з’есці,
Выпіць гарбаты.

Няўжо ж тут зайздрасць,
Люд мой асіліць?
Няўжо ж каханне,
 Ужо апастыліць?

Пакуль няпозна,
Трэба падумаць.
Як цемру з галай,
Нам усім бы здужыць.

Твар павярнуць,
Сябру з усмешкай.
Прабач пачуць,
На зямле грэшнай.
14.04.2024г.