И я но сив обедаць!

Васыль Брыль-Кобзар
Ек вси, ну, яновци

И вот вернулось лето.
И что нам тут деревня!
Пошли собе на пень онь
Да й чистим ноготки.

Или щэ щося есця,
Шо трэбуе граблей цип?
И швэньдяе поэт Мий
И ловыть карасив.

От у лёховы дэсь шэ
Затулянэ отверсцье.
И тамо павукэй ныц
И некэй страшнэй гнильк.

А ты иды далей во.
А ны и окна всэ ж ткы
Открый улад, чтоб ветром
Вси здуло запахы.

И туды-сюды дедка
Выдэ якася ведьма вж.
Вин в шипку лизэ й сцены
Очысцюе од лысьць.

И, эхма, шо такэе
О там о в емы серэ?!
Так шывыльны граблемы –
Там гною тожэ ж ныц.

Шо-шо плытэш мни, тэсцю?
Сяводни васьКриСене?
И шо, сыды но седнем?
Всэ зробыть вам прам пип!