Барды на украинском

Виталий Косенко
          Б А Р Д И
Вони  творять  свої  пісні з  Натхнення,
Немов  народжують,  із  серця - суть…
До   нас   доводять, бурно  або  чемно:
Кохання,  радість, щастя, чорну лють!

У їх піснях - саме життя (як є) іскриться,
Вся гама фарб, слова - на біле полотно…
Пісні - лікують серце й душу, як живиця,
Їх люблять, поважають дуже вже давно!

Вся сила - в їхній  Правді, що тут  вдієш?
Слова  в  піснях: як криця, сталь, булат…
У землю: тільки те збереш, що в неї сієш,
Але не всім він є: товариш, друг та брат!

А переслідують: за гостре слово, правду-
Заможний  клас, принижує  Душі  політ…
Той хто гнобить народ, той прийме карму,
І кров;ю власною, напише  повний  Звіт!

Нам, все ж потрібна: їхня творчість, сила -
Що направляє та скеровує: весло, кермо…
Щоби на подвиги, за Правду  всіх водила,
А ми, у відповідь, любов свою їм даримо!

Тож хай живуть: в серцях й на світі, барди:
Без них наше життя лишилося б всіх фарб.
Гарні  пісні:  наче  повітря, радість, жарти:
Вони - на всі віки, як  найдорожчий скарб!

13 квітня 2024 року
Віталій Косенко