Веселинка Стойкович. Солнце

Лайма Дебесюнене
Veselinka Stojkovic. Saule

As pribegau
Prie saules
Savo liudesi jai issakyti.

Ji su sypsena pasilenke
Ir i nakti
Ilga
Mano liudesi isnese

I ilga nakti.

Веселинка Стойкович. Сунце


Дотрчала сам
Сунцу
Тугу да му кажем своју.

Смешком се наклонило
И у ноћ
Дугу
Тугу моју је понело

У ноћ дугу