10 апреля. Великий Пост. 24

Саше Киира
Великий Пост 24 дня.


Кресту Всечестному.

Тропарь.

Спаси, Господи, Твоя человецы и да благслови достояние Твое, и победы правверным христианам на сопротивные даруя, и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство.

Кондак.

Не ктому пламенное оружие хранит врат Едемских, на тЫя же нАйде соуз преславный, древо Крестное, смертное жало и адова победа прогнася, и, мой Спасе, да предстал бо еси же, всклицая преостающимся и во аде: внИдите вновь в рай.

Кондак.

И на Крест волею вознесыйся, тезоименному новому жительству Твоему щедроты Твои даруй, Боже Христе; возвесели нас силою Твоею, победы дая нам на супостаты, пособие имущим Твое, оружие мира, непобедимую победу.
.


Тропарь. Архангелу Рафаилу.

Воинств вселенских Архистратиже, и присно тя и молим мы, недостойные, да твоими же молитвами oграждишь нас кровом крил невещественныя твоей славы, сохраняя нас, прилежно и приклоняющихся и всклицающих: от бед нас избавь, яко чиноначальник Вышних сил.

Кондак.

Божий Архистратиже, служитель Божественной славы, начальниче Ангелов и наставник человеков, полезное нам проси да благость велию, якож безплотных Архистратиже.


Молитва. (на исцеление)

О, святый великий Архангеле Рафаил, предстояй Господню престолу! Ты ж благодатию, от Всемогущаго Целителя и телес наших и душ, те дарованною, праведнаго Товита мужа от слепоты телесныя исцелил еси, и сына его Товию, спутешествуя ему, от злаго духа сохранил еси. Тя и молю всеистово: буди мне же и рабам Божиим

болящим:  (имена)

путеводитель в жизни же нашей. Cохрани же от всех видимых и невидимых враг, болезни же наши исцели душевныя и телесныя, управь наши жизни ж к покаянию во гресех и к добрых дел творению. О, святый великий Рафаиле Архангеле! Услыши мя грешнаго, те молящагося, и сподобь в жизни ж здешней и да будущей славить, благодарить нашего Творца общаго, Создателя, в нескончаемыя веки веков. Аминь.
.


св. Печерскому Евстратию мч. пр. .

Тропарь.

Постником же и мучеником явился еси хвала, преподобный Евстратий, прежде воздержанием плоть бо умертвив, вследовал еси Христу, носящу крест свой. Засим же и сам на крест вознесен быв и копием в грудь прободен, в Божии руце душу да предал еси. Да огненною колесницею возносим на Высоты, особо венчался еси от Христа Бога и Спаса також наших душ.

Кондак.

Яко ревнитель страсти Властительной и постников истовый вследователь сый, наставль учением твоим пленники, Христови привел еси, Евстратие, и нас, плененных страстьми же, мольбами своими свободи да покажи честному житью твоему подражатели, те зовущих: ликовствуй, испивый сластне же чашу Христовых мучений.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)