Время и Мир

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                ВРЕМЕ И СВЯТ

                Времето бързо минава
                и за миг не се спира.
                Мигът в Космоса означава
                лъчисто раждане и умиране.

                Животът си продължава,
                но не с добри промени.
                Светът по навик се забавлява
                далече от хубости звездни.

                Той воюва и се ненавижда,
                накъде се е запътил, не знае.
                Вместо да обича и да съзижда,
                неумолимо върви към края си.

                Ана  Величкова