Когато себе си във очите твои открих

Ирен Тодорова
Като нещо, което си имал,
като нещо, което било е.
Като щастие и като стимул,
Като всичко, което за тебе добро е.

Като  искрица запалена трайно,
като люляков аромат.
Като ревниво пазена тайна,
като птици които в небето летят.

Като дългоочаквано лято,
Като приказен миг…
Като нищо и като всичко познато,
когато себе си във очите твои открих.